fbpx

Pulzus – Impetus Research együttműködés

pulzus logo    impetus_logo

 

Pulzus – Impetus Research együttműködés új piackutatási megoldásokkal
– fontos kérdések, azonnali válaszok mobilon –
Sajtóközlemény
2021.01.07.

Az üzleti döntések sebességéhez való alkalmazkodás nem új igény a piackutatásban; évek óta keresik a kutatók azt az eszközt, ami az adatok ökoszisztémáját egységesen és hatékonyan támogatja. Legyen szó adatfelvételről, az információk feldolgozásáról, vagy az üzleti döntéseket azonnal támogató elemzésről, a Pulzus platform az ideális eszköz. A járvány utáni gazdasági és társadalmi konszolidáció számos olyan kérdést vet fel, amelyekre a választ mindenki gyorsan és hiteles forrásból akarja megkapni. A fogyasztói és vásárlási szokások változásainak követéséhez vagy az egyre élesedő politikai küzdelem lépéseinek megtervezéséhez nyújt támogatást a 2021-től megújult Pulzus csapat: az MTM Kft.  stratégiai szövetségre lép az Impetus Research Kft.-vel. A két cég 2021-től megerősített értékesítési csapattal, összehangolt piaci jelenléttel és folyamatosan piacra kerülő új szolgáltatásokkal áll az ügyfelek rendelkezésére. Meggyőződésük, hogy a közösségi alapon történő piackutatás az egyik lehetséges válasz a szakma előtt álló kihívásokra.

A Pulzus egy olyan piackutatási célra szervezett platform és közösség, melynek tagjai naponta több alkalommal mondhatják el véleményüket napjaink legfontosabb gazdasági, közéleti és köznapi eseményeivel kapcsolatban, illetve célzott piac- és közvéleménykutatási projektekben vehetnek részt.

„Manapság az okoseszköz mindannyiunk kezében ott van és a kezelése sem okoz gondot senkinek. Chatben, szöveges üzenetekben kommunikálunk, ezekre mindig van pár percünk. Erre a logikára fűztük fel a legújabb kutatási megoldásunkat” – mondta Felvinczi Kálmán a Szondaphone Kft. ügyvezetője, Pulzus egyik alapítója.

„Számomra kutatóként nagyon sokat jelentenek azok az előnyök, melyeket a Pulzus az adatfelvétel gyorsasága és megbízhatósága szempontjából képvisel. Ezeket természetesen nem csak a piackutatásban, hanem a társadalomkutatásban is jól lehet használni. Ezért is vettem részt a módszertani fejlesztésekben’ – mondta Závecz Tibor, a Závecz Research ügyvezetője, aki szintén alapítója a Pulzusnak.

Az új módszer alapja egy olyan közösség, melybe bárki beregisztrálhat, aki az ismert alkalmazásboltokból letölti a Pulzus applikációját. A közösség tagjai naponta több alkalommal kapnak kérdéseket az alkalmazáson keresztül, melyek legtöbbször a nap legfontosabb kérdéseivel kapcsolatos véleményeket vizsgálják. Nagy újítás, hogy a tagok nem csak válaszolnak, de azonnal azt is megnézhetik, hogy mi a többiek véleménye az adott kérdésben.

Már több, mint 60 ezer regisztrált felhasználónk van és a számuk egyre növekszik – mondta Kocsis Gábor a Pulzus közösséget működtető MTM Kft. ügyvezetője. „A piackutatás napjainkban több kihívással is küzd. A hagyományos módszerek drágák és lassúak a felgyorsult világunkhoz képest, a vállalatok a kérdéseikre gyors és megbízható válaszokat akarnak kapni. Úgy akartuk megreformálni a piackutatást, hogy az trendi legyen és alkalmazkodjon ahhoz az életstílushoz, mely egyre több embert jellemez.”

Az MTM Kft. 2021-től stratégiai szövetségre lép az Impetus Research Kft.-vel, mely bár új szereplő a piackutatási piacon, de tulajdonosai szintén régi szakmabelinek számítanak. Kozák Ákos, a cég egyik tulajdonosa elmondta: „A Pulzus alapítóival több évtizedre nyúlik vissza a partnerségünk. Most ismét egy olyan lehetőség adódott, melyben ki tudjuk aknázni a két cégben rejlő szinergiákat és az adott kor technológiai lehetőségeit kihasználó újdonságot hozhatunk a piacra.”

„Leginkább abban tudunk segíteni az MTM Kft.-nek, hogy a legtöbbet hozzuk ki közösen a Pulzus panel kínálta lehetőségekből. Olyan szolgáltatásokat fejlesztünk ki, melyek az üzleti döntéshozók számára a leginkább fontos területekre, kérdésekre fókuszálnak és gyors, kézzelfogható válaszokat biztosítanak számukra a napi döntéseik során” – emelte ki Bacher János, az Impetus másik tulajdonosa.

A két cég 2021-től megerősített értékesítési csapattal, összehangolt piaci jelenléttel és folyamatosan piacra kerülő új szolgáltatásokkal áll az ügyfelek rendelkezésére. Meggyőződésük, hogy a közösségi alapon történő piackutatás az egyik lehetséges válasz a szakma előtt álló kihívásokra.

 

További információk:

https://www.pulzus.eu

https://impetusresearch.hu

A Pulzus legfontosabb kutatási eredményei: https://www.pulzus.eu/category/pulzus-kutatasok/

 

A Pulzus  ®  az applikáció létrehozóinak szellemi terméke, a módszer és az alkalmazásával létrejött adatok és következtetések jogosulatlan felhasználása törvénysértés.