Pedagógusminősítési rendszer visszavonása? – Pulzus közvéleménykutatás

Az elektronikus megfigyelés alkotmányos jogokat sért? - Pulzus közvéleménykutatás

2013-ban rendelték el a pedagógusminősítési rendszert, miszerint 2023. november 25-ig a tanároknak meg kell írni és fel kell tölteni a portfóliójukat. 12 ezren eddig ezt nem tették meg, ez a pedagógusok közel 10 százaléka. Jó részük nem is hajlandó erre, még akkor sem, ha kirúghatják. Azt mondják, ők nem a tankerületnek és a minisztériumnak akarnak megfelelni, hanem a gyerekeknek, szülőknek ezért elutasítják portfólió megírását.
A portfólió elvileg a magasabb fizetési elbírálás besorolásához szükséges.

A pedagógusok azért nem motiváltak, abban, hogy összeállítsák a portfóliójukat, mert igazából aligha nőne a fizetésük: jelenleg egy 15-17 éve pályán levő, főiskolai végzettségű tanár fizetése ugyanúgy bruttó 391 ezer forint marad Pedagógus II. fokozatban, mint Pedagógus I. fokozatban. Továbbá rengeteg időt, majdnem 70-100 munkaórát venne igénybe a portfólió összeállítása.
A Pulzus applikációjában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint visszavonhatják-e ezt a pedagógusminősítési rendszert?

A válaszadók 46%-a szerint Igen visszavonhatják, mert ennyi embert nem fognak elbocsátani a portfólió hiánya miatt.
Te elképzelhetőnek tartod, hogy visszavonják ezt a rendszert?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.