Nehezebb párt találnia egy magasabb végzettségű nőnek? – Pulzus közvéleménykutatás

Az Állami Számvevőszék által végzett egyik kutatás elemzéséből az derül ki, hogy a nők felsőoktatási túlreprezentáltsága demográfiai problémákat is okozhat.

A kutatás szerint a nők jelentős felsőoktatási túlreprezentáltsága nehezíti a pártalálást, ezáltal a termékenység csökkenésének kockázatához is vezethet, így csökken a nők házasságának lehetősége és ezzel a gyerekvállalás esélye is.
Rávilágít továbbá arra is, hogy a nők érdekeltek abban, hogy a férfiak jól teljesítsenek és sikeresek legyenek.

A tanulmány következtetéséből továbbá kiderül, hogy jobb volna, ha a nők a diplomaszerzés helyett inkább a házasságra, valamint a gyerekvállalásra koncentrálnának.

A Pulzus applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy mit gondolnak, nehezebb-e párt találnia egy magasabb végzettségű nőnek?

A válaszadók 58%-a szerint nem nehezebb felsőfokú tanulmányokat végzett nőként párt találni ma Magyarországon.

Szerinted nehezebb párt találnia egy felsőoktatást végzett nőnek?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.