Minimálbér elegendő a mindennapi kiadások fedezésére? – Pulzus közvéleménykutatás

A minimálbérek növekedése 2017 óta elmaradt. Közel 30%-os emelést javasolt a minimálbérben jövőre a Magyar Szakszervezeti Szövetség a Pénzügyminisztérium számára. Ez 2023-ban várhatóan bruttó 260.000 Ft.

A felmérések szerint 2020-ban a lakosság legalacsonyabb jövedelmi besorolásába tartozók, (ahová a minimálbért keresők és családjaik tartoznak) számukra az élelmiszert és a háztartási energiát is magában foglaló rezsiköltségek együttes aránya a fogyasztói kosár több mint felét tette ki.

Szakszervezeti Szövetség is egyetért a minimálbér emeléssel, azonban kérdés, hogy kigazdálkodható-e a magyar gazdaság jelenlegi teljesítményéből ilyen minimálbér-emelés.

A Pulzus applikációban arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon a minimálbér elegendő lesz-e a várható emeléssel 2023-ban a mindennapi kiadások fedezésére?

A válaszadók 52%-a szerint még az emelt összeg sem elegendő semmilyen felállásban a mindennapi életre.

Szerinted elég a minimálbérből származó jövedelem a mindennapi kiadások fedezésére?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.