Mesterséges eső drónokkal – Pulzus közvéleménykutatás

Az Egyesült Arab Emírségekben, a hőhullám idején a hőmérséklet akár 50 Celsius-fok közeli is lehet, és nem jellemző az eső sem ebben az időszakban.

A meteorológusok így már hosszabb ideje kísérleteznek a mesterséges eső kialakításával, azonban mindeddig nem jutottak el odáig, hogy élesben kipróbálva, gyakorlati eredményeket mutassanak fel.
Most azonban Dubajban drónok segítségével csináltak esőt, és mindez 4,5 milliárd forint. A folyamat lényege, hogy elektromosságot juttatnak a felhőkbe, így az esőcseppek összeállnak és aláhullnak.
A természeti hiányosságokat a technológiával pótolják.
Kutatásunkban arra kerestük a választ, hogy ez a technológia a jövőben befolyásolhatja-e a mindennapjainkat?

A kapott válaszokból kiderül, hogy a Pulzus kutató felhasználóinak 50%-a gondolja úgy: igen, hatással lehet mindennapi életünkre ez a technológia. 35%-a a válaszadóknak nyilatkozott úgy, hogy inkább igen, míg 8% nem tudja eldönteni, és 5% szerint inkább nem fogja befolyásolni.

Szerinted ez a technológia a jövőben hatással lehet mindennapi életünkre?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.