Mennyire úszol jól? – Pulzus közvéleménykutatás

Mennyire úszol jól? - Pulzus közvéleménykutatás

A vízbefulladás sajnos komoly probléma Magyarországon, különösen a nyári hónapokban, amikor az emberek tömegesen keresik fel a strandokat, tavakat. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint évente több tucat ember fullad vízbe az országban, a legtöbb eset megelőzhető lenne. A legfrissebb adatok szerint világszerte több mint 274 ezer ember halálát okozta vízbefulladás, Magyarországon pedig 104 ilyen eset történt. Az elmúlt négy évtizedben csökkent ezek száma, amit az utóbbi öt év pandémiája is befolyásolt. A vízbefulladások leggyakoribb oka a felelőtlen fürdőzés, például az alkoholos befolyásoltság alatt fürdőzik valaki. A nem megfelelően kijelölt fürdőhelyek használata és az úszásban kevésbé jártas emberek kockázatvállalása is gyakran vezet tragédiához. Gyakori az is, hogy a szülők nem figyelnek eléggé gyermekeikre, akik így felügyelet nélkül maradnak a vízben. A Balaton különösen veszélyes terület, hiszen a tavat évente több százezren látogatják. Az elmúlt években számos kampány indult annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos fürdőzés fontosságára. Az életmentők jelenléte és a megfelelő tájékoztatás sokat javított a statisztikákon, de a felelőtlen magatartás sajnos még mindig gyakori. Fontos, hogy mindenki betartsa az alapvető szabályokat: csak kijelölt helyen fürödjünk, és mindig figyeljünk egymásra. A gyermekeket soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a vízben. Ezen egyszerű elővigyázatossági intézkedések betartásával jelentősen csökkenthetjük a vízbefulladás kockázatát. A Pulzus applikációjában most arra voltunk kíváncsiak, hogy felhasználónk mennyire úszak jól? A válaszadók 29,6%-a azt nyilatkozta közepesre értékelni az úszástudását.

Te mennyire úszol jól?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.