Meg fogjuk kapni a Brüsszel által eddig blokkolt 21,7 milliárd eurónyi kohéziós alapból a 10,4 milliárd eurót? – Pulzus közvéleménykutatás.

Meg fogjuk kapni a Brüsszel által eddig blokkolt 21,7 milliárd eurónyi kohéziós alapból a 10,4 milliárd eurót? - Pulzus közvéleménykutatás.

„Az Európai Bizottság már a jövő hónapban feloldhatja a Magyarországnak szánt 10 milliárd eurós kohéziós források zárolását.” – adta közzé a hírt az Euronews. Magyarország kormánya május elején hagyta jóvá az igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzését célzó reformot. Ennek köszönhetően sajtóhírek szerint hamarosan megindulhatnak a hazánknak szánt uniós pénzek. Brüsszel eddig 21,7 milliárd eurónyi kohéziós alap kifizetését blokkolta, de ebből 10,4 milliárd nemsokára megérkezhet Magyarországra. Szintén május elején hagyta jóvá Magyarország az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését, valamint a bíróságok feletti politikai befolyás visszaszorítását célzó reformot. Ezek az Európai Bizottság által az igazságszolgáltatás területén tavaly előírt úgynevezett „szupermérföldkövek”. A „szupermérföldkövek” olyan szakpolitikai és jogalkotási célkitűzést jelentenek, amelyeket Magyarországnak teljesítenie kell ahhoz, hogy a befagyasztott 21,7 milliárd euró összegű kohéziós alapok felszabadulhassanak. Összesen 27 „szupermérföldkövet”, és további négy „horizontális engedélyezési feltételt” kell teljesítenie. Ezek közül némelyek átfedésben vannak egymással. Az Európai Bizottság a májusban jóváhagyott igazságügyi reformot elégségesnek tartja ahhoz, hogy a zárolt kohéziós alapokból most 10 milliárd eurót felszabadítson hazánknak. „Néhány nyitott részletet még finomítani kell. Akár további 500 millió euró is szóba jöhet, bár a végleges összeget egyelőre nem lehet tudni.” – nyilatkozták az ügy érzékenysége miatt névtelenségüket kérő uniós tisztviselők. A Pulzus applikációjában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy szerintük meg fogja-e Magyarország kapni a Brüsszel által eddig blokkolt 21,7 milliárd eurónyi kohéziós alapból a 10,4 milliárdot. A válaszadók 31,3%-a úgy véli, hogy inkább nem fogja hazánk megkapni a milliárdokat. 27,7% az inkább igen választ adta. A megkérdezettek 18,8%-a hiszi, hogy el fog jutni hazánkhoz a pénz. 11,2% a kételkedők aránya, vagyis akik szerint a sajtóhíresztelések ellenére nem fogja Magyarország megkapni a Brüsszel által eddig blokkolt 10,4 milliárdot. Neked mi a véleményed?

Meg fogja kapni Magyarország az eddig visszatartott 10,4 milliárdot?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.