Magyarország kaphat hozzáférést a gazdaságélénkítési alaphoz? – Pulzus közvéleménykutatás

Magyarország kaphat hozzáférést a gazdaságélénkítési alaphoz? - Pulzus közvéleménykutatás

Az Európai Bizottság 27 feltételt szabott annak érdekében, hogy Magyarország hozzáférhessen a gazdaságélénkítési alap és a kohéziós politika 12 milliárd eurós kifizetéseihez. Március végéig kell teljesíteni hazánknak a kiszabott feltételeket.

Magyarország hónapokon át tartó tárgyalássorozatot folytatott az Európai Bizottsággal annak érdekében, hogy hozzájuthasson a kohéziós forrásokhoz, illetve a helyreállítási alap összegeihez.
A 27 megkötés nagy része a korrupcióellenes intézkedéseket tartalmazza, ezen kívül a közbeszerzések tisztaságát ellenőrző Integritás Hatóság és Korrupcióellenes Munkacsoport felállítása, továbbá az ügyészi döntésekkel szembeni jogorvoslat biztosítása, új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetése az állami vezetők számára, a közérdekű adatokhoz való hozzáférés megkönnyítése, az együttműködés megerősítése az EU Csalás Elleni Hivatalával (OLAF), az egyajánlatos közbeszerzési eljárások arányának jelentős csökkentése is része a feltételeknek

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy szerintük Magyarország képes lesz tartani a határidőt, hogy hozzáférjen a helyreállítási forrásokhoz?

A válaszadók 72%-a gondolja úgy, hogy Magyarország nem tudja teljesíteni a feltételeket.

Szerinted Magyarország kaphat hozzáférést a gazdaságélénkítési alaphoz azzal, hogy teljesíti az EU által szabott feltételeket?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.