Legyen elvárás a szakképesítés a szépségipari szakmák jelentős részénél? – Pulzus közvéleménykutatás

Legyen elvárás a szakképesítés a szépségipari szakmák jelentős részénél? - Pulzus közvéleménykutatás

Egy új javaslat alapján nem lenne elvárás a szakképesítés a szépségipari szakmák jelentős hányadánál. A fodrászoknak, a műkörmösöknek és a lábápolóknak sem kellene papír ahhoz, hogy vendégeket fogadhassanak. Pedig különösen veszélyes egészségügyi kockázatokkal járhat ennek a javaslatnak a bevezetése, hiszen a kontár munka, sok esetben akár csonkolásokhoz is vezethet. A módosítással az volna a kormány célja, hogy munkalehetőségeket teremtsenek munkanélkülieknek, kifejezetten olyan területeken, amelyek nem igényelnek magas szintű szaktudást. A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint a végezhető-e szépségipari munka szakképesített papír nélkül is? A válaszadók 83,4%-a szerint nem végezhetnének szakképesítés nélkül ilyen munkákat.

Te egyetértesz a javaslattal, hogy a szépségiparban dolgozhassanak igazolt képzettség nélkül?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.