Közvetítőknek 45 napon belül ki kell fizetniük a szállásadót, és kötelező lesz a magyar nyelvű személyes ügyfélszolgálat? – Pulzus közvéleménykutatás

Közvetítőknek 45 napon belül ki kell fizetniük a szállásadót, és kötelező lesz a magyar nyelvű személyes ügyfélszolgálat? - Pulzus közvéleménykutatás

Általánosságban elmondható, hogy a szállásfoglalási platformok különböző szabályokat alkalmazhatnak a foglalásokkal kapcsolatban, és ezek változhatnak a szolgáltatóktól függően. A foglalások kifizetésének határideje, az esetleges díjpolitika és egyéb feltételek. Idén a Booking.com utazási weboldal hónapokig nem fizette ki partnerszállodáit technikai problémákra hivatkozva, a weboldal partnerei július óta panaszkodnak a foglalási honlapra, ugyanis az nem fizeti ki a nekik járó jutalékot. Az oldal azzal védekezik, hogy technikai problémákkal küszködnek. Magyarországon idén szeptemberben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több helyszínre is ellátogatott, hogy adatokat gyűjtsön a weboldal piaci szereplőitől. A történtek hatására törvényt módosítanak. A közvetítőknek 45 napon belül ki kell fizetniük a szállásadót illető pénzt és a legnagyobb szállásközvetítő cégek kötelesek lesznek magyar nyelvű személyes ügyfélszolgálatot fenntartani. A Pulzus applikációban most arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy egyetértenek-e a döntéssel? A válaszadók 85,8%-a egyetért az új törvénnyel.

Egyetértesz a döntéssel?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.