Kötelesek lettek vollna segíteni a haldokló serpán? – Pulzus közvéleménykutatás

Kötelesek lettek vollna segíteni a haldokló serpán? - Pulzus közvéleménykutatás

Vizsgálatot indítanak a pakisztáni K2 csúcsa alatt történt tragédia miatt, amely során meghalt egy 27 éves serpa. Aznap közel száz ember jutott fel a pakisztáni magaslatra, de Mohammad Hasszant, aki 150 méterrel a csúcs alatt zuhant néhány métert, a hegymászók sorra átlépték, ahelyett, hogy segítettek volna neki. Ugyan kötéllel felhúzták, azonban összehangolt mentőakcióra nem került sor, pedig kifejezetten zsúfolt volt aznap az út, több serpa és hegyi vezető is elment mellette. A férfi végül néhány órával később meghalt, pedig a szemtanúk szerint menthető állapotban volt. A Pakisztáni Hegymászó Klub által indított vizsgálat célja, hogy feltárja a tragédia körülményeit, kiderüljön, hogy valóban az emberi mulasztás vezetett-e a férfi halálához. A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy vajon az elhaladó hegymászóknak, és serpáknak kötelességük lett volna segíteni a bajba jutott férfin? A válaszadók 73%-a szerint Igen, kötelesek lettek volna segíteni, még annak árán is, hogy így nem jutottak volna fel a csúcsra.

Szerinted kötelességük lett volna segíteni?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.