Kell jogosítvány az elektromos roller vezetéséhez? – Pulzus közvéleménykutatás

Tisztázó egyeztetést kezdeményez Révész Máriusz az elektromos rollerek használatáról a belügyi tárcával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a rendőrséggel.
Több olyan eset ismert, amelyekben az elektromos roller felhasználóknál a rendőrség alkoholszondát alkalmazott, vezetői engedély bemutatását kérte, valamint bírságot rótt ki.
Az elektromos rollert nem ismeri a hatályos KRESZ, amely így erre vonatkozóan semmiféle szabályozást nem tartalmaz.

Külön eltérő rendelkezés hiányában csak segédmotoros kerékpárnak lehet megfeleltetni, a rendőrség így is kezeli, és az azzal való közúti közlekedés során a segédmotorkerékpárok közlekedésére vonatkozó szabályok az irányadók

A kormánybiztos Révész Máriusz szerint viszont kerékpárnak számít az elektromos roller.
A Pulzus applikáció felhasználóinak körében végzett kutatásban most arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon szükséges lehet-e egy elektromos roller használatához jogosítvány?
A válaszadók 52%-a nyilatkozott úgy, hogy szerintem nem indokolt a jogosítvány egy elektromos roller használata során.

33% szerint viszont igen szükséges lehet a vezetői engedély egy roller vezetéséhez.
Szerinted kell jogosítvány az elektromos rollerre?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.