Jót tesz az élelmiszerekre bevezetett ársapkával a kormány? – Pulzus közvéleménykutatás

A szerda délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a tojásra és a burgonyára is kiterjesztik az élelmiszerár stopot. A kormány számításai szerint a tojás 25, a burgonya pedig 10 százalékkal lehet olcsóbb a mostani áránál.

Az árstop célja, hogy segítse az inflációval küzdő magyar lakosságot, leginkább azokat, akiknek a fogyasztói kosarában az alapélelmiszerek arányaiban nagyobb hányadot tesznek ki. Azonban árszabályozások rendkívüli mértékben torzítják a piacot, így a kormány minden próbálkozása ellenére készlethiányhoz vezethetnek. A KSH szerint az egy évvel korábbiakhoz képest 20,1 százalékkal kellett többet fizetnie a lakosságnak a különböző termékekért és szolgáltatásokért.

Kutatásunkban arról kérdeztük a Pulzus applikációt használókat, hogy véleményük szerint jót tesz-e az élelmiszerekre bevezetett ársapkával a kormány?

A válaszadók 38%-a gondolja úgy, hogy egyáltalán nem megoldás a hatósági ár.

Szerinted, minden szempontot mérgelve, összességében jót tesz az élelmiszerekre bevezetett ársapkával a kormány?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.