Jogosan büntethető, aki a klíma vizét az utcára vezeti? – Pulzus közvéleménykutatás

Jogosan büntethető, aki a klíma vizét az utcára vezeti? - Pulzus közvéleménykutatás

Nem mindegy már, hová csepeg a klíma kondenzvize, Budapesten már több kerületben szankcionálják, ha közterületre vezetik ki a lakók a klíma vizét. Zuglóban tilos a légkondicionáló kondenzvizét az utcára vezetni. Augusztus közepéig kell megoldaniuk a lakóknak a klíma beltéri egységében keletkezett kondenzvíz megfelelő belső elvezetését. Korábban az óbudai önkormányzat is hasonló szabályozást vezetett be a klímaberendezések kondenzvíz-elvezetésére. A lakóközösséget felháborította, hogy az önkormányzat visszamenőleg szigorítja a szabályokat, mivel az érintett klímákat tíz éve szerelték fel a panelprogram keretében. A klímaberendezések kondenzvíz-elvezetése komoly technikai és pénzügyi kihívás elé állítja a lakókat. Kemény büntetést határoztak meg a kerületek. A szabályozás megsértése esetén minden lakástulajdonost 100 ezer forintos büntetés kilátásba helyezésével fenyegettek. A Pulzus applikációban felhasználóiakat arról kérdeztük, hogy jogosnak tartják-e a kiszabott büntetést a klíma kondenzvizének utcára vezetésével kapcsolatban? A válaszadók 56,9%-a jogosnak gondolja mert nincs is annál kellemetlenebb, mikor járókelőként a nyakunkba csöpög a kivezetett kondenzvíz.

Te jogosnak tartod a büntetést a klímaberendezések kondenzvíz-elvezetésével kapcsolatban?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.