Gyerekkorodban volt képzeletbeli barátod? – Pulzus közvéleménykutatás

A gyerekek számára kezdetben még összemosódik a határvonal a valóság és a képzeletbeli világ között, és egészen kisiskolás korig könnyen ugrálnak egyik oldalról a másikra.

Ez nem szórakozás, a fantáziálás játék, de a képzelt világuk eszközt nyújt, hogy választ találjanak a még megfogalmazhatatlan kérdéseikre, hogy megéljék vágyaikat, s így belső feszültségeiket oldják. A fantáziálás támasz akkor és ott, ahol szükségük van rá, amikor környezetük arra éppen nem képes.

Kutatások szerint a gyerekeknél a képzeletbeli baráttal való játék segít olyan alapvető szociális készségek elsajátításában, mint az empátia. Ebből kifolyólag korábban azt hitték, hogy autista gyerekek nem képesek képzeletbeli barátok vizualizálására, ám egy új kutatás szerint mégis.

Kutatásunkban arról kérdeztünk benneteket, hogy gyerekkorotokban volt-e képzeletbeli barátotok?

A válaszadók 60%-a úgy nyilatkozott, hogy nem volt, és csupán 22% válaszolt igennel.

Neked gyerekkorodban volt képzeletbeli barátod?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.