Fontos a mozgalmak szerepe a betegségek megelőzésében? – Pulzus közvéleménykutatás

Fontos a mozgalmak szerepe a betegségek megelőzésében? - Pulzus közvéleménykutatás

A prosztatarák egy olyan rosszindulatú daganatos betegség, amely a prosztata mirigyében keletkezik. A prosztatarák gyakran lassan fejlődik, és sok esetben a páciens élete során nem okoz tüneteket vagy problémákat. Azonban egyesesetekben agresszívabb formában is előfordulhat, és terjedhet más szervekbe. A prosztatarák pontos oka nem ismert, de a genetika és a környezeti tényezők is szerepet játszhatnak a kialakulásában. Prosztatadaganat következtében évente négyezer férfi hal meg Magyarországon, annak ellenére, hogy ez egy gyógyítható betegség, ha időben fény derül a problémára. A férfiak egy része novemberben bajuszt növeszt, ezzel is demonstrálva a prosztatarák felismerésének fontosságát. Ezt nevezik a Movember kampányában a MentsManust Mozgalomnak A Pulzus App-ban felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy a betegségek megelőzésében lehet-e szerepe a mozgalmaknak? A válaszadók 41,8%-a szerint fontos jelentősége van a mozgalmaknak a betegségek megelőzésében, míg 27,2% szerint egyáltalán nem meghatározó.

Szerinted fontos az ilyen mozgalmak szerepe a betegségek megelőzésében?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.