Fel tudsz sorolni 3 alkoholos italt, ami nem károsítja a májat? – Pulzus közvéleménykutatás

Fel tudsz sorolni 3 alkoholos italt, ami nem károsítja a májat? - Pulzus közvéleménykutatás

Az alkoholtartalmú italokat az emberi kultúra részeként tartják számon. Gondoljunk csak a magyar pálinkára. A jó minőségű italok mértékletes fogyasztása kiegészítheti az egészséges táplálkozást. Azonban a túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, ez a folyamat egy ideig visszafordítható, de bizonyos idő eltelte után akár maradandó májbetegséget idézhet elő.

A napokban épp májkárosító hatású alkoholt hívott vissza a NÉBIH. A Szatmár keserű likőr elnevezésű kis kiszerelésű szeszes italt a magas béta-azaron-tartalma miatt hívták vissza, az ital egy növényi eredetű májkárosító komponenst tartalmaz. Ez a természetben is megtalálható adalékanyag, például a kálmos nevű gyógynövény is tartalmazza, amely az aromás gyomorkeserűk egyik fő komponense.
Eddig úgy tudtuk minden alkohol májkárosító, de manapság nem lehet tudni.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy fel tudnak-e sorolni 3 nem májat károsító alkoholos italt.
A válaszadók 83%-a nem tud ilyen italt megnevezni.

Te fel tudsz sorolni 3 nem májkárosító hatású alkoholos italt?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.