Elolvasod a bankkal, biztosítóval kötött szerződéseket? – Pulzus közvéleménykutatás

Elolvasod a bankkal, biztosítóval kötött szerződéseket? - Pulzus közvéleménykutatás

A pénzügyi kultúra fogalma nem újdonság, célszerű már az iskolákban elkezdeni a diákok tudatos pénzügyekkel kapcsolatos nevelését. A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) működése alatt számos előrelépés történt a hazai pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében, ám mind a szolgáltatóknak, mind az ügyfeleknek érdemes megtanulniuk pár dolgot.
Több pénzügyi békéltetési eljárás esetén derül ki, hogy az akár online felületen keresztül is igényelhető személyi kölcsönök felvétele során az ügyfelek a szerződés megkötésekor nem is tudták milyen kondíciókat tartalmaznak a hitelfelvételek.

A szolgáltatóknak jobban kell figyelniük ügyfeleikre, az ügyfeleknek pedig gondosabban kell eljárniuk saját ügyeikben, mert sajnos sokan el sem olvassák a bankkal, biztosítóval kötött szerződéseiket.
A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy el szokták-e olvasni a szerződéseiket, amelyeket bankkal, biztosítóval kötnek?
A válaszadók 45%-a néha, míg 43%-a mindig elolvassa az aláírás előtt a szerződést.

Te elolvasod a szerződéseket mielőtt aláírod?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.