Elfogadják a törvényjavaslatot a balatoni strandok ingyenessé tételéről? – Pulzus közvéleménykutatás.

Elfogadják a törvényjavaslatot a balatoni strandok ingyenessé tételéről? - Pulzus közvéleménykutatás.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója Zamárdi szabadstrandjáról jelentkezett egy Facebook videóban, melyben kifejtette, hogy az MSZP ősszel törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy mindenhol ingyenesek legyenek a balatoni strandok. Molnár arról is beszámolt, hogy korábban levélben kereste fel azokat a Balaton-parti polgármestereket, akiknek településén fizetős strandok működnek. Molnár a megkereséssel azt kívánta feltérképezni, hogy vajon a polgármesterek mi alapján döntenek arról, hogy egy partszakasz fizetős legyen-e vagy maradjon szabadstrand; illetve, ha fizetős lesz, akkor hogyan kalkulálják ki az árakat. Az ellenzéki politikus elmondta, hogy voltak, akik nem reagáltak a megkeresésére, de sokan válaszoltak, és rávilágítottak az érveikre, hogy miért is van szükség fizetős balatoni strandokra. Molnár szerint azok az érvek, amelyek arra alapozódnak, hogy az önkormányzatoknak rossz a költségvetési helyzetük, és hogy a strandok fenntartása költségekkel jár, nem állják meg a helyüket, mert az önkormányzatok az egész országban nehéz helyzetben vannak. Az, hogy pénzt szednek a Balaton használatáért, olyan, mintha a hegyvidéki települések pénzt szednének a kirándulóktól a hegy, az utak vagy a parkok és játszóterek használatáért. A Pulzus applikációjában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy mi a véleményük erről, vajon elfogadja-e majd az országgyűlés az MSZP által felterjesztett törvényjavaslatot. A válaszadók legnagyobb arányban (51,5%) úgy gondolják, hogy biztosan nem fogják elfogadni. További jelentős 30,5 %-a a megkérdezetteknek kevésbé határozottan, de a törvényjavaslat elfogadásában kételkedve azt a választ adta, hogy inkább nem hisz abban, hogy a javaslatból törvény születhet. 9% van azon a véleményen, hogy inkább valószínűnek tartja, hogy el fogják fogadni a javaslatot. A megkérdezetteknek csupán a 6,3%-a vélekedik úgy, hogy igen, ezt a törvényjavaslatot biztosan el fogja fogadni az Országgyűlés. Molnár hangsúlyozta, hogy az előterjeszteni kívánt törvényjavaslatban az MSZP azt fogja javasolni, hogy az állam finanszírozza a szabadstrandoknak a fenntartását azért, hogy a magyar családok ingyenesen hozzá férhessenek a Balatonhoz. Példaként hozta fel Horvátországot, ahol nemrég egy olyan törvényt hoztak, amely megtiltja, hogy a strandokon az Adriai-tengerbe való fürdőzésért pénzt szedhessenek.

Neked mi a véleményed? Szerinted el fogják fogadni?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.