Egymillió embert szeretne leszoktatni a dohányzásról a brit kormány. – Pulzus közvéleménykutatás

Egymillió embert szeretne leszoktatni a dohányzásról a brit kormány. - Pulzus közvéleménykutatás

A dohányzás az alkohol után a második legtöbb halálos megbetegedést okozó élvezeti cikk. Magyarországon egy 2019-es felmérés alapján körülbelül 28.000 fő halálát hozták összefüggésbe a dohányzással.
A cigaretta dobozán felsorolt vegyianyagok listája valójában csak egy kis része azoknak a káros anyagoknak, amelyek a dohányosok szervezetébe juthatnak.

A brit kormány, legalább egymillió embert szeretne leszoktatni a dohányzásról a és akár fizetnének is a várandós nőknek, ha a hagyományos cigarettát e-cigarettára cserélik.
Az egészségügyi minisztérium programjának keretében minden ötödik dohányos kapna egy kezdőszettet, ami számukra az első lépés lenne a leszokás felé vezető úton.

A Pulzus applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy szükséges-e a brit kormány programjához hasonló egészségügyi kezdeményezés?
A válaszadók 67%-a gondolja úgy, hogy hazánkban is jó volna egy ilyen lehetőség.

Szerinted itthon is szükség lenne ilyen kezdeményezésre?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.