Betegségek gyógyítása agyba ültetett chipekkel? – Pulzus közvéleménykutatás

Agyba ültetett chipekkel akár gyógyíthatóvá válhat az epilepszia és a Parkinson-kór. Az Inbrain Neuroelectronics nem is olyan régen agyba építhető chippel jelentkezett.

A kutatók abban bíznak, hogy az agy alá beültetett apró mikrochip-implantátumok segítségével befolyásolhatják a szerv neurális működését. A chip-implantátumok mindössze sószemnyi méretűek és képesek valós időben monitorozni az agyszövetet, miközben mérik az agyhullámok változását
A spanyol cég chipjeit eddig birkákon tesztelték, de a jövőben elképzelhető, hogy emberek is megkaphatják. A chip célja a Parkinson-kór kezelése.

A Pulzus appot használókat most arról kérdeztük, vajon szerintük megvalósítható-e az, hogy agyba operált chipekkel gyógyítsanak neurológiai betegségeket?

A válaszadók több mint fele, 54%-a gondolja úgy, hogy ez már nem a jövő, és igen lehetséges így gyógyítani bizonyos betegségeket.

Te el tudod képzelni, hogy a jövőben neurológiai betegségeket agyba ültetett chipekkel gyógyítsanak?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.