Az egy főre jutó fogyasztás szerint hazánk a második legszegényebb ország az EU-ban – ez a valóság? – Pulzus közvéleménykutatás

Az egy főre jutó fogyasztás szerint hazánk a második legszegényebb ország az EU-ban – ez a valóság? - Pulzus közvéleménykutatás

Az „egy főre jutó fogyasztás” azt jelenti, hogy egy adott erőforrás vagy termék fogyasztását, használatát az adott területen élő emberek számával osztják el. Ez a mutató segít összehasonlítani különböző országok vagy régiók életkörülményeit, gazdasági teljesítményét vagy más szempontokat az emberek számához viszonyítva. Így tehát, az egy főre jutó fogyasztás az erőforrások, például élelmiszerek, víz vagy energia felhasználását egy személyre számolva mutatja meg. Az egy főre jutó fogyasztás alapján Magyarország a második legszegényebb ország az EU-ban. Luxemburgban, Ausztriában és Németországban volt a legmagasabb az egy főre jutó fogyasztás az Európai Unió átlagához képest az Eurostat legfrissebb adatai alapján. Magyarországon a második legrosszabb a helyzet, csak Bulgáriában szegényebbek nálunk a felmérés alapján. A Pulzus applikációt használókat most arról kérdeztük, – igaz lehet-e az Eurostat felmérése, mely szerint az egy főre jutó fogyasztás alapján Magyarország a második legszegényebb ország az EU-ban? A válaszadók 73,2%-a szerint igen, lehetséges, hogy az EU-ban egy főre jutó fogyasztás szerint Magyarország az egyik legszegényebb ország.

Szerinted a valóságot mutatja ez a felmérés?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.