A svédasztalos étkeztetéssel megszüntethető a pazarlás? – Pulzus közvéleménykutatás

A svédasztalos étkeztetéssel megszüntethető a pazarlás? - Pulzus közvéleménykutatás

A svédasztalos étkeztetés lehet az egyik leghatékonyabb megoldás az iskolai menzán tapasztalható pazarlás mérséklésére, megszüntetésére. Nagyon nagy az élelmiszer-pazarlás, a közétkeztetésben az előállított ételek 27%-a a kukában végzi. Magyarország közétkeztetésére levetítve ez 50 ezer tonna kidobott élelmiszert jelent. Erre lehet megoldás a svédasztalos menza, amit egyre több iskolában vezetnek be. Ebben az esetben az étel választékot egy asztalra teszik ki, ahonnan a gyerekek szabadon válogathatnak abból, ami nekik szimpatikus, és annyit ehetnek, amennyit szeretnének. Eddig ez bizonyult az egyik leghatékonyabb megoldásnak, egy vidéki, önkormányzati fenntartású középiskolában már két éve ez a rendszer működik, az eredmények alapján pedig akár 80 százalékkal is csökkenthető a hulladék mennyisége. A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy szerintük a svédasztalos étkeztetéssel csökkenhetne-e az ételek pazarlás? A válaszadók 58%-a szerint igen a svédasztalos étkezés csökkenthetné az ételhulladék mennyiségét.

Szerinted a svédasztalos étkeztetéssel megszüntethető a pazarlás?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.